Wsparcie socjalne

Sytuacja materialna osieroconej rodziny często się drastycznie pogarsza, a dziecko przeżywające żałobę doświadcza społecznego wykluczenia z powodu biedy. Swoją „inność” odczuwa zwłaszcza w szkole, w gronie rówieśników. Niejednokrotnie pojawiają się kłopoty w nauce. Często okazuje się też, że ze względów finansowych niemożliwa jest kontynuacja wcześniejszych pasji.

Fundusz Dzieci Osieroconych tym wszystkim problemom wychodzi naprzeciw. Dzięki pozyskanym sponsorom co roku wypłaca dzieciom wskazanym przez ośrodki hospicyjne wsparcie edukacyjne, które mogą przeznaczyć na rozwijanie swoich zdolności lub uzupełnienie braków w nauce. Dzięki zaprzyjaźnionym firmom organizuje im również wakacyjny wypoczynek, zarówno latem, jak i zimą, oraz przeprowadza wielkie akcje, mające na celu sfinansowanie szkolnych wyprawek, a także wysłanie prezentów z okazji Świąt i Dnia Dziecka. Od wiosny 2012 roku przy Centrum Wolontariatu działa świetlica socjoterapeutyczna „Przystań”.

WESPRZYJ BUDOWĘ CENTRUM OPIEKI WYTCHNIENIOWEJ

Numer konta:

60 1540 1098 2001 5562 3339 0002

Fundusz Dzieci Osieroconych

Aktualna lista marzeń - Dzień Dziecka 2022

Wszelkie pytania i e-maile prosimy kierować na adres:
a.wlodkowska@fundacjahospicyjna.pl