Przekaż 1% Podatku Fundacji Hospicyjnej - KRS:0000 201 002

Zadaniem Fundacji Hospicyjnej, prowadzącej Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza, jest zapewnienie opieki nieuleczalnie chorym dzieciom oraz dorosłym u kresu życia. Korzysta z niej 1000 osób każdego roku. Abyśmy mogli im wszystkim zagwarantować opiekę w jak najszerszym zakresie, potrzebujemy Twojego wsparcia finansowego.

JAK PRZEKAZAĆ 1 % PODATKU FUNDACJI HOSPICYJNEJ:

TRADYCYJNIE W WERSJI PAPIEROWEJ

Pobierz i wydrukuj Twój formularz PIT z wpisanym KRS: 0000 201 002 naszej fundacji. Prześlij go pocztą tradycyjną lub osobiście przekaż do swojego Urzędu Skarbowego.

PIT-28 PIT-37 PIT-OP
PIT-36 PIT-38
PIT-36L PIT-39

ELEKTRONICZNIE POPRZEZ E-DEKLARACJE

Pobierz lub rozlicz się online korzystając z darmowych programów do rozliczenia podatku z wygenerowanym KRS Fundacji Hospicyjnej.

Przekaż 1% naszej organizacji

Rozliczenie PIT we współpracy z Instytutem Wsparcia Organizacji Pozarządowych w ramach projektu PITax.pl dla OPP.

e-pity po prostu

Program e-pity Copyright 2021-2022 e-file sp. z o.o. sp. k. lub Program e-pity by e-file

WYŚLIJ PIT-OP JEŚLI JESTEŚ EMERYTEM LUB RENCISTĄ

Jesteś emerytem lub rencistą nie musisz rozliczać PIT – wydrukuj lub wyślij PIT OP w programie e-pity, klikając na poniższy obrazek i przekaż nam Twój 1%

W USŁUDZE TWÓJ E-PIT MINISTERSTWA FINANSÓW

W przypadku korzystania z usługi Twój e-PIT, we wstępnie przygotowanym rozliczeniu znajdzie się KRS organizacji, którą podatnik wybrał w roku poprzednim. W każdej chwili, do dnia 30 kwietnia można dokonać zmian w wyborze OPP lub zrezygnować z przekazania 1% podatku.

Szczegółowe informacje dotyczące rozliczenia podatku w usłudze Twój e-PIT znajdują się na stronie https://www.podatki.gov.pl/

W każdej formie rozliczenia można przekazać 1% dla Fundacji Hospicyjnej, wpisując w rubrykę: WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP), numer:

KRS 0000201002

ROZLICZ PIT RAZEM Z NAMI

Od marca zgodnie z wszelkimi zasadami bezpieczeństwa, rozpoczniemy dyżury wykwalifikowanych pracowników, którzy będą udzielać nieodpłatnie pomocy przy rozliczaniu PIT-ów, w zamian za przekazanie fundacji 1%.

Dyżury odbywać się będą w budynku Centrum Wolontariatu (biały budynek przy Hospicjum Dutkiewicza, ul. Kopernika 6), od dnia 3 marca do 28 kwietnia 2022, w każdy czwartek w godz. 15.00-18.00. Dokumenty można będzie również zostawić na recepcji Hospicjum Dutkiewicza i odebrać w dogodnym dla siebie czasie.

Jeżeli nie będziesz mógł/a przyjść osobiście, przekaż nam swoje dokumenty potrzebne do rozliczenia podatku drogą mailową na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

1% podatku przekazać mogą podatnicy:

• podatku dochodowego od osób fizycznych,
  • opodatkowani ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych,
  • objęci 19% podatkiem liniowym,
  • uzyskujący dochód z odpłatnego zbycia papierów wartościowych oraz pochodnych instrumentów finansowych,

a także emeryci i renciści, których rozlicza ZUS – na formularzu PIT-OP.

DZIĘKUJEMY ZA TWOJE WSPARCIE!

WESPRZYJ BUDOWĘ CENTRUM OPIEKI WYTCHNIENIOWEJ

Numer konta: