Filmy

Spod skrzydeł Fundacji wyszło parę filmów upowszechniających problematykę końca życia, żałoby i wolontariatu, przystosowanych do różnych grup wiekowych.

„Praca z osobami w żałobie”, cz. I i cz. II

Dwa filmy edukacyjno-szkoleniowe pod wspólnym tytułem „Praca z osobami w żałobie” powstały jako materiały uzupełniające do warsztatów przeprowadzonych w ramach kampanii „Hospicjum to też Życie” przez specjalistki od pomocy w żałobie: Panią Annę Dodziuk oraz Bożenę Winch. Stanowią również uzupełnienie poradnika dla wszystkich pragnących pomóc osobom, które doznały straty, zatytułowanego „Strata, osierocenie i żałoba”.

„Rozmowy o końcu życia i wolontariacie hospicyjnym”

„Rozmowy o końcu życia i wolontariacie hospicyjnym” to zbiór składający się z czterech filmów. Trzy z nich to filmy edukacyjne na temat hospicjum i wolontariatu, przeznaczonego dla trzech grup wiekowych. Czwarty film, „Czy to jedyne takie miejsce?”, przeznaczony jest dla nauczycieli, rodziców i innych osób dorosłych. Pokazuje przykłady działania wolontariatu, tego jak wiele mogą osiągnąć ludzie, których łączy chęć pomagania, oraz zbiór wskazówek jak taką działalnością rozpocząć.

Do filmów dołączona jest broszura, zawierająca przykładowe scenariusze zajęć dydaktycznych na temat ciężkiej choroby, umierania, hospicjum oraz wolontariatu hospicyjnego.

WESPRZYJ BUDOWĘ CENTRUM OPIEKI WYTCHNIENIOWEJ

Numer konta: