Fundacja Hospicyjna również włącza się do pomocy osobom z Ukrainy.
Wszystkich, którzy zechcą nas w tej pomocy wesprzeć, prosimy o wpłaty z dopiskiem 'Ukraina' na konta Fundacji Hospicyjnej (BOŚ Bank) wyznaczone do tego celu:

• wpłaty w PLN: 92 1540 1098 2001 5562 3339 0008
  • wpłaty w Euro: 06 1540 1098 2001 5562 3339 0004; numer SWIFT: EBOSPLPWXXX

Zapewniamy opiekę hospicyjną osobom z Ukrainy i współpracujemy z innymi organizacjami.

• W ramach domowego Hospicjum dla Dzieci zapewniamy opiekę dwóm chorym chłopcom, Ivanowi i Bogdanowi, oraz ich rodzinom. Jesteśmy gotowi na przyjęcie kolejnych osób, wymagających opieki hospicyjnej.
  • Współpracujemy z Duszpasterstwem Środowisk Twórczych Archidiecezji Gdańskiej i Zupą na Monciaku. W jej ramach dzięki wsparciu Darczyńców przekazaliśmy materiały i wyroby medyczne niezbędne w opiece nad chorymi i kobietami w ciąży.
  • Będziemy pomagać dalej.
    O formach wykorzystania przekazanych środków będziemy informować na bieżąco.

Dziękujemy!

Dzięki Waszej pomocy pomagamy!

8.03.2022 rok

Pod opiekę hospicyjna trafiła do nas pierwsza rodzina z Ukrainy - Jelena, Aleksandr oraz Ivan z Zaporoża. Początkowo zamieszkają w Domu Hospicyjnym im. ks. E. Dutkiewicza SAC. Aktualnie szukamy dla nich mieszkania, a nasi pracownicy socjalni zabezpieczają rodzinę w ubrania, leki oraz sprzęt medyczny.

12.03.2022 rok

Dzięki Waszemu wsparciu nasi pierwsi podopieczni z Ukrainy Jelena, Aleksandr oraz Ivan z Zaporoża przenoszą się z pokoju w Domu Hospicyjnym do pięknego mieszkania. Dziękujemy za Wasze wsparcie!

18.03.2022 rok

Dzięki Waszemu wsparciu przedstawiciele Zupa na Monciaku, oraz Duszpasterstwa Środowisk Twórczych odebrali z naszego Hospicjum Dutkiewicza materiały medyczne, które trafią do szpitala w Odessie.

22.03.2022 rok

Dzięki Waszemu wsparciu możemy pomóc kolejnej hospicyjnej rodzinie. Poznajcie naszych nowych ukraińskich podopiecznych Bohdana z Ciocią, pochodzących z obwodu m. Równego. Staramy się im pomóc pod względem socjalnym oraz medycznym.

29.03.2022

16-letni Bohdan oraz jego ciocia Larysa, otrzymali już swój numer PESEL oraz numer konta w banku. Aktualnie, dość pilnie poszukujemy dla nich mieszkania na terenie trójmiasta lub okolic (np. Rumia, Reda). Mieszkanie powinno być na parterze lub z windą - oboje potrzebują ruchu.

30.03.2022

Pod opiekę naszego domowego hospicjum dla dzieci trafił kolejny pochodzący z Ukrainy podopieczny - David. Dzięki wsparciu dobrych ludzi, wraz z mama i siostrą zamieszkali w specjalnie przygotowanym mieszkaniu. Staramy sie im pomóc socjalnie oraz medycznie.

14.04.2022

Pod opiekę naszego hospicjum stacjonarnego trafiła Pani Natalia z Kijowa. Nasza podopieczna zamieszkała w jednym z pokojów domu hospicyjnego, gdzie będzie już docelowo.

Materiał video o Pani Natalii od 12:10 - https://gdansk.tvp.pl/8260169/swiat-nie-jest-taki-zly

WESPRZYJ BUDOWĘ CENTRUM OPIEKI WYTCHNIENIOWEJ

Numer konta: