Kochani tradycyjnie dzięki uprzejmości Nadbałtyckiego Centrum Kultury w Gdańsku i wielkiej otwartości Duszpasterstwa Środowisk Twórczych Archidiecezji Gdańskiej zawitaliśmy do kościoła św. Jana, który został przez nas przystrojony pięknymi choinkami w ramach charytatywnej akcji „Choinki dla Hospicjum Dutkiewicza”.

Nasza świąteczna akcja ma na celu pozyskanie tak bardzo potrzebnych w obecnej trudnej sytuacji środków finansowych, które zostaną przeznaczone na opiekę nad dziećmi chorymi i osieroconymi będącymi podopiecznymi fundacji oraz naszego Fundusz Dzieci Osieroconych „Tumbo Pomaga”. Pracy mieliśmy sporo, ale każdy z nas przekazał swój kawałek serca, naprawdę bardzo się staraliśmy.

Wszystkich Państwa którzy bezpośrednio uczestniczą we mszy świętej zachęcamy do powieszenia bombki w zamian za datek do skarbony. Jest także możliwość przekazania datku do naszej wirtualnej skarbonki na pomagamhospicjum.pl. Za każdą nawet małą kwotę bardzo gorąco dziękujemy.

Serdecznie dziękujemy Państwu Swobodzińskim z Białachowa za przekazanie okazałych i pięknych choinek

Dziękujemy Dariuszowi Gołąbko właścicielowi firmy DGL za transport drzewek.
Wielkie podziękowanie dla Drukarnia Ankara.pl za pomoc w wydrukach oraz wolontariuszom Fundacji LPP za przygotowanie choinki Słonik Tumbo.

Wielkie podziękowania dla WOLONTARIUSZY z:
Uczniowie z 4 Liceum Ogólnokształcącego w Gdańsku
Pracownicy firmy JohnnyBros.