Tradycyjnie początek listopada to czas wytężonej pracy w Hospicjum Dutkiewicza. Po ubiegłorocznej przerwie spowodowanej pandemią COVID-19, ponownie powróciliśmy do kwest na cmentarzach. W tym roku udało się zebrać 179 700 zł. Jest to nowy rekord, zbiórki Fundacji Hospicyjnej z okazji dnia Wszystkich Świętych!

Żółte koszulki wolontariuszy, mogły zobaczyć osoby, które w miniony weekend oraz poniedziałek wybrały się na gdańskie nekropolie. Podczas Święta Wszystkich Świętych byliśmy obecni na wielu gdańskich cmentarzach. Prowadziliśmy zbiórki na Łostowicach, Nowym Porcie, Srebrzysku, Oliwie, Cmentarzu Garnizonowym, a także w Straszynie i Pruszczu Gdańskim. Ponad 500 osób zaangażowało się w kwestę, a wśród nich znalazły się znane osoby z życia publicznego.

W gronie osób, które zbierały datki do skarbonek znaleźli się, Prezydent Miasta Gdańska Aleksandra Dulkiewicz, posłanka do Parlamentu Europejskiego Magdalena Adamowicz, Wiceprzewodnicząca Sejmiku Województwa Pomorskiego Hanna Zych-Cisoń, posłanki na Sejm RP Henryka Krzywonos-Strycharska oraz Małgorzata Chmiel, radni Rady Miasta Gdańska Andrzej Kowalczys i Emilia Lodzińska, aktor Tomasz Ciachorowski, wokalista Wiktor Dyduła, piosenkarz zespołu Lipali Łukasz Jeleniewski, tancerz Maciej "Gleba" Florek pięściarz Dariusz Michalczewski, olimpijczycy Piotr Myszka i Adam Korol, dziennikarka TVP Agnieszka Oszczyk, prezenterzy Radia Gdańsk Magda Szpiner i Włodzimierz Raszkiewicz, spiker Lechii Gdańsk Marcin Gałek, oraz Krystyna Przybylska wraz z wnukami.

Dzięki ich pomocy udało nam się w tym roku uzbierać 179 tysięcy 700 złotych!

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!