Wesprzyj wirtualną zbiórkę w dniach 19 kwietnia – 2 maja i bądź z nami w niedzielę 25 kwietnia podczas akcji charytatywnej w Gdańsku, Sopocie, Gdyni i Pucku. Po raz pierwszy w historii, tego dnia będzie nadawać program nasza wirtualna telewizja Pól Nadziei!

Pola Nadziei organizowane są każdej wiosny w wielu miastach Polski, także w Trójmieście i w Pucku. Celem akcji jest pozyskanie finansowego wsparcia hospicyjnej opieki nad nieuleczalnie chorymi dziećmi i dorosłymi u kresu życia. Równie ważny jest także jej cel edukacyjny i wspólnotowy: propaguje wolontariat, otwiera serca i oczy na potrzeby osób cierpiących.

W tym roku Pola Nadziei na Pomorzu odbędą się w niedzielę 25 kwietnia. Zakładamy, że tego dnia w wybranych miejscach i zgodnie z panującym rygorem pandemicznym odbędzie się kwesta z udziałem wolontariuszy. Będzie ona jednak mniejsza niż w latach wcześniejszych. Wolontariusze nie będą też rozdawać żonkili. Zamiast tego wszystkim wpłacającym datek podarują żonkilową naklejkę.

Również 25 kwietnia premierę będzie miała telewizja Pól Nadziei! Tworzona przez 7 pomorskich hospicjów pokaże, na czym polega opieka hospicyjna, jak wygląda troska o pacjentów i codzienne działanie. Nie zabraknie także energetycznych koncertów i rozmów z ciekawymi ludźmi! Telewizja będzie nadawać przez stronę polanadzienapomorzu.pl

Główna część zbiórki odbędzie się w dniach 19 kwietnia – 2 maja i będzie miała formę online. Prowadzona będzie:

- poprzez stronę polanadzieinapomorzu.pl

- poprzez skarbonkę na Facebooku (od 19 kwietnia)

- na portalu zrzutka.pl, uruchomioną 19 kwietnia

Dołącz do nas i wrzuć datek, który pomoże hospicjom w trudnym czasie pandemii.

Niech dobro zakwitnie!

Pola Nadziei na Pomorzu organizują wspólnie: Fundacja Hospicyjna prowadząca Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, Fundacja Hospicjum Pomorze Dzieciom, Fundacja Pomorskie Hospicjum dla Dzieci, Caritas Archidiecezji Gdańskiej - Dom Hospicyjny Caritas im. św. Józefa w Sopocie, Stowarzyszenie Hospicjum im. św. Faustyny w Sopocie, Stowarzyszenie Hospicjum im św. Wawrzyńca w Gdyni wraz z Domem Hospicyjnym dla Dzieci „Bursztynowa Przystań” oraz Stowarzyszenie Puckie Hospicjum pw. św. Ojca Pio. Dochód z całej zbiórki wesprze działalność tych hospicjów.

Dokładny scenariusz wydarzenia dostępny będzie na stronie www.polanadzieinapomorzu.pl oraz w wydarzeniu na Facebooku.

Organizatorzy zastrzegają sobie możliwość odwołania poszczególnych wydarzeń z powodu obostrzeń związanych z pandemią.

Przekaż 1% podatku

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej