Jeśli chcesz wywołać uśmiech na twarzy osieroconego dziecka, zrealizuj jego marzenie! Wybierz prezent z listy, przygotuj prezent i dostarcz go na adres Hospicjum.

Dzieci osierocone, chore i ich rodzeństwo, marzą tak samo, jak inne dzieci. Liczą na prezenty z okazji Dnia Dziecka, chociaż często ich sytuacja materialna jest trudna, a domowy budżet pozwala jedynie na zapewnienie podstawowych potrzeb.

Dzieciom, których najbliżsi odeszli po ciężkiej chorobie pod opieką hospicjów, pomaga nasz słonik Tumbo, maskotka – symbol Funduszu Dzieci Osieroconych „Tumbo Pomaga”. Pomarańczowy słoń organizuje pomoc w formie wyprawek szkolnych, prezentów z okazji Świąt, wyjazdów wakacyjnych, czy dodatkowych zajęć edukacyjnych, spełnia ich życzenia na Dzień Dziecka.

Aktualna lista marzeń

Każdego roku z pomocą darczyńców przygotowujemy około 200 prezentów z okazji Dnia Dziecka dla podopiecznych hospicjów Funduszu Dzieci Osieroconych oraz Domowego Hospicjum dla Dzieci.  Na naszej liście są to bardzo konkretne marzenia, jednocześnie takie, które na pewno wywołają na twarzach dzieci uśmiech.

W tym roku ponownie prosimy, aby nasze dzieci zamiast konkretnych prezentów, otrzymały karty podarunkowe o wartości ok 150 zł. Będą mogły samodzielnie wybrać i zakupić wymarzone prezenty pod okiem swoich opiekunów.

Na karty czekamy do 20 maja, można je dostarczyć osobiście na recepcję w Hospicjum (ul. Kopernika 6 w godzinach 8:00-18:00) lub listownie.

Zachęcamy do wpłat Bank BOŚ SA O/ Gdańsk 23 1540 1098 2001 5562 4727 0010 z dopiskiem np. „Uśmiech Dziecka na Dzień Dziecka" - Agnieszka nr 1”.

Po wybraniu konkretnego marzenia należy skontaktować się z Anną Twardowską,

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub tel. 668 450 743 (w godzinach 15-22)

w celu sprawdzenia, czy marzenie nadal jest wolne! Lista jest uaktualniana na bieżąco.

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE