Ruszyły zapisy do grupy wsparcia dla opiekunów rodzinnych przewlekle chorych i niesamodzielnych osób dorosłych. Doświadczone psycholożki z Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku pomogą zarówno w bieżących wyzwaniach, jak i w procesie żałoby.

Grupa wsparcia online skierowana jest do opiekunów rodzinnych, którzy mają lub mieli pod opieką ciężko chorego bliskiego w domu. Wielu opiekunów doświadcza ogromnego stresu w związku ze swoją rolą, samotności, nierzadko także syndromu wypalenia opiekuna. Z powodu pandemii wiele form pomocy przestało funkcjonować. Tworząc grupy wsparcia online, Fundacja Hospicyjna postanowiła wyjść naprzeciw potrzebom opiekunów, realizując motto „Opiekun rodzinny nie musi być sam”.

UWAGA: Grupa będzie miała charakter zamknięty, a liczba uczestników będzie ograniczona - może w niej uczestniczyć max. 10 osób. O przyjęciu do grupy wsparcia online decydują łącznie: kolejność zgłoszeń, odpowiedź na pytania otwarte zawarte w formularzu rejestracji i rozmowa telefoniczna/e-mailowa z Prowadzącym.

WIĘCEJ INFORMACJI O SZKOLENIACH ORAZ PORADY WSPIERAJĄCE OPIEKUNÓW RODZINNY ZNAJDUJĄ SIĘ NA STRONIE WWW.OPIEKUNRODZINNY.PL

Jeśli jesteś opiekunem rodzinnym chorej lub niesamodzielnej osoby dorosłej, szukasz wsparcia psychologicznego, chcesz porozmawiać o wyzwaniach, z którymi się mierzysz i zadbać o siebie, dołącz do grupy wsparcia online organizowanej w ramach projektu opiekunrodzinny.pl

Grupa ma charakter zamknięty i będzie prowadzona od stycznia 2022 roku przez doświadczoną psycholożkę Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku, Annę Marlęgę-Woźniak.

Termin pierwszego spotkania grupy to 11 stycznia 2022 roku.

LINK DO FORMULARZA REJESTRACJI: https://fundacjahospicyjna.clickmeeting.com/grupa-wsparcia-dla-opiekunow-rodzinnych-osob-doroslych-2022-rok/register?_ga=2.184137894.1011333466.1635930897-124065673.1606247925

Spotkania będą się odbywały poprzez platformę ClickMeeting. Konieczny jest więc dostęp do Internetu oraz sprzęt wyposażony w kamerę i mikrofon.

Udział w spotkaniach jest bezpłatny.

Projekt realizowany przez Fundację Hospicyjną i Fundację Agory.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!