Prosimy Was o wsparcie! Na stronie zrzutka.pl zbieramy brakujące środki na zajęcia ruchowe, które pomagają osobom walczącym z nowotworami. Każda wpłacona złotówka to o krok bliżej celu na drodze do zdrowia! Będziemy również wdzięczni za udostępnienie zbiórki.

Od 18 lat prowadzona przez nas gdańska Akademia Walki z Rakiem wspiera osoby walczące z nowotworem. Uczestniczki Akademii (głównie kobiety - piękne, silne, inspirujące i pełne życia) poszukują drogi do zdrowia poprzez spotkania w grupach wsparcia, rozwój osobisty, wsparcie psychologów, arteterapię, ale także zajęcia ruchowe: jogę, Nordic Walking, aqua aerobik, czy nawet śmiechoterapię! O tym, jak ważne są te spotkania w procesie terapii, możecie usłyszeć od samych uczestniczek (poniżej).

Dlaczego potrzebujemy Twojego wsparcia?

Pomoc dla chorych na raka nie byłaby możliwa bez pomocy finansowej. Od kilku lat nasze działania są wspierane przez instytucje publiczne. Jednak nie wszystko i nie przez cały rok udaje się nam sfinansować z tych źródeł. Każdego roku w pierwszej jego połowie zmagamy się z „niedoborami” w kwocie ok. 25 tysięcy zł. Dlatego zwracamy się do Państwa – ludzi o otwartych, empatycznych sercach, byście dzięki swojemu datkowi pomogli nam sfinansować 60 konsultacji fizjoterapeutycznych, 20 konsultacji dietetycznych, 40 godzin zajęć gimnastycznych, 20 godzin Nordic Walking, 24 godziny jogi.

Historia pani Alicji

Zachorowałam w 2023 roku. W styczniu miałam jedną operację, w lutym kolejną, przez marzec i kwiecień dochodziłam do siebie. Doszłam do wniosku, że rak nie jest chorobą śmiertelną, że warto podjąć z nim walkę! Zapisałam się do Akademii Walki z Rakiem. Warsztaty psychoedukacyjne dały mi siłę, wsparcie, odwagę i nadzieję na lepsze jutro. Chodzę na gimnastykę, spacery i zajęcia na basenie. Odzyskałam radość życia! Uśmiecham się do ludzi i do całego świata. Nie mam zamiaru się poddawać, będę walczyć, bo chcę żyć!

Historia pani Heleny

W Akademii Walki z Rakiem jestem od maja. Podczas leczenia, radioterapii trzymałam się dzielnie, potem dopadło mnie przygnębienie. Po dołączeniu do grupy było mi lepiej z dnia na dzień. Zajęcia pomagają mi pogodzić się z sobą i ze swoimi myślami. Siłę daje mi wsparcie psychologa, ale najwięcej sił czerpię od koleżanek z grupy. Korzystam z oferty zajęć, ćwiczeń, śmiechoterapii... Najważniejsze, żeby się nie poddawać, leczyć się, umieć prosić o pomoc i szukać jej.

Historia pani Jolanty

Pierwsze chwile po diagnozie są straszne, ale nie można się załamywać, trzeba korzystać z każdej chwili którą nam daje życie. Warsztaty Akademii naprawdę dużo mi dają. Przede wszystkim poznałam tyle wspaniałych kobiet, uczestniczyłam w różnych zajęciach i wydarzeniach. Teraz w moim życiu nie ma czasu na smutki i wspomnienia, spędzam ten czas z rodziną i bliskimi, z przyjaciółkami, które tutaj spotkałam. Nauczyłam się czerpać z życia pełnymi garściami.

Dziękujemy za każdą złotówkę!

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE