Jak pomagamy

W Akademii Walki z Rakiem pomagamy, ale nie wyręczamy. Każdy osoba korzystająca z naszego wsparcia musi bardzo szybko zdać sobie sprawę, że podstawowa praca do wykonania – zarówno z ugruntowanymi przekonaniami, jak i z przyzwyczajeniami – leży po jej stronie. W Akademii natomiast otrzyma niezbędną wiedzę, wiele cennych wskazówek i motywujące wsparcie.

Zajęcia w Akademii mają charakter interdyscyplinarny i prowadzone są z wykorzystaniem najnowszych osiągnięć z zakresu psychologii, psychoimmunologii, onkologii, dietetyki i fizjoterapii. W ich ramach proponujemy wykłady, różnego typu warsztaty (np. redukcji stresu, dobrego komunikowania się) i zajęcia ruchowe (np. choreoterapia, zajęcia rehabilitacji ruchowej). Możliwe są też konsultacje indywidualne z psychologiem, fizjoterapeutą, dietetykiem oraz pracownikiem socjalnym. Ważne są także spotkania w ramach grupy wsparcia (zajęcia psychoedukacyjne), a następnie w ramach Klubu Akademii, gdzie uczestnicy biorą udział w dalszym rozwoju wiedzy prozdrowotnej i umiejętności.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Pomorskie S.O.S

Wszelkie pytania i e-maile prosimy kierować na adres:
awzr@fundacjahospicyjna.pl