Myślałeś kiedyś jak to jest być Świętym Mikołajem? Aby się o tym przekonać nie musisz, szukać czerwonego płaszcza, zapuszczać białej brody, ani zastanawiać się, gdzie znajdziesz renifera z czerwonym nosem. Możesz się o tym przekonać dzięki akcji Mikołaje Łączcie Się na rzecz najmłodszych podopiecznych Hospicjum Dutkiewicza i Funduszu Dzieci Osieroconych. Poniżej podpowiadamy jak.

Historia każdego dziecka jest zupełnie inna. Łączy je jednak wspólny mianowniki, wszystkie poruszają do głębi. Mowa o najmłodszych, którzy doświadczyli przewlekłej choroby, lub utraty kogoś bliskiego. Dlatego tak ważne jest to, aby w szczególnym czasie Świąt nasze dzieci poczuły także poczuły ich magię. Można to zrobić ofiarowując im prezent, o którym marzyły.

Podczas bieżącej edycji akcji, podobnie jak przed rokiem, ze względu na wyjątkowe warunki prosimy, aby nasze dzieci zamiast konkretnych prezentów, otrzymały karty podarunkowe o wartości ok. 150 zł lub więcej. Będą mogły samodzielnie wybrać i zakupić wymarzone prezenty pod okiem swoich opiekunów –  w sklepie internetowym lub stacjonarnym.

Zachęcamy do wpłat Bank BOŚ SA O/ Gdańsk 23 1540 1098 2001 5562 4727 0010 z dopiskiem np. „Mikołaje, Łączcie się!" - Anieszka nr 1”.

Po wybraniu konkretnego marzenia należy skontaktować się z Anną Włodkowską pod adresem e-mail lub numerem telefonu, jak poniżej.

W celu sprawdzenia, czy marzenie nadal jest wolne! Lista jest uaktualniana na bieżąco. Na prezenty czekamy do 21 listopada.

Link do akcji Mikołaje Łączcie Się (skopiuj link) - https://www.fundacjahospicyjna.pl/pl/wsparcie-socjalne/mikolaje-laczcie-sie

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!