Czas rozliczeń podatku właśnie się rozpoczął. Od 15 lutego podatnicy mogą zdecydować o tym, komu przekazać swój 1% podatku, wspierając działalność wybranej OPP. Nasza fundacja, prowadząca Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza, również liczy na wsparcie z tego źródła.

Niezależnie od wieku, płci, poglądów czy sytuacji majątkowej – pomóc może każdy. 1% podatku wydaje się niewielką kwotą w porównaniu z potrzebami i kosztami leczenia, ale przekazany przez wiele osób jest wymiernym wsparciem, na które liczą nasi podopieczni.

Przekazanie 1% podatku jest proste. Na stronie internetowej Fundacji znajduje się instrukcja, jak wypełnić PIT (tutaj), natomiast od 3 marca zgodnie z wszelkimi zasadami bezpieczeństwa, rozpoczynamy dyżury wykwalifikowanych pracowników, którzy będą udzielać nieodpłatnie pomocy przy rozliczaniu PIT-ów, w zamian za przekazanie fundacji 1%.

Dyżury odbywać się będą w budynku Centrum Wolontariatu (biały budynek przy Hospicjum Dutkiewicza, ul. Kopernika 6), w każdą środę i czwartek od 15.00 – 18.00, do dnia 29 kwietnia.

Od 15 lutego, można zostawić swój PIT na recepcji w Hospicjum Dutkiewicza, które będziemy rozliczać na bieżąco.

#ZnajdźSwójPowód, przekaż nam swój 1% i zobacz, jak proste jest pomaganie!

UWAGA: nie oferujemy pomocy w wypełnianiu zeznań podatkowych osobom prowadzącym działalność gospodarczą oraz osobom otrzymującym dochody z pracy za granicą.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!