W dniach 2-15 sierpnia odbyła się 11. edycja obozu English Summer Camp, tym razem w malowniczym Żelistrzewie koło Pucka. Wzięło w nim udział 30 dzieci z rodzin zastępczych i  wychowanków domów dziecka oraz piątka podopiecznych Fundacji Hospicyjnej. Organizator, firma Project Management Institute Oddział Gdańsk, znowu udowodniła, że pożyteczne bardzo dobrze łączy się z przyjemnym, a przedpołudniowe zajęcia szlifujące angielski są świetnym wstępem do zabawy.

Ośrodek, w którym przebywali obozowicze, zapewnił dodatkowo mnóstwo ciekawych atrakcji, takich jak nauka jazdy konnej, strzelanie z łuku, ścianka wspinaczkowa, wioska indiańska i wiele innych. Głównym tematem były roboty. Dzieci je samodzielnie wykonywały, budowały labirynty, a w trakcie ceremonii zamknięcia swoje prace zaprezentowały zaproszonym gościom.

Obozowy czas minął błyskawicznie. Mamy nadzieję, że jego formuła będzie kontynuowana w następnych latach (...i zimach).

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!