#ZnajdźSwójPowód

Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC prowadzone jest przez Fundację Hospicyjną. Rocznie z jego pomocy korzysta ponad 1200 osób. Opieka hospicyjna ma charakter wszechstronny, całościowy i jest odpowiedzią na ból wszechogarniający, który dotyka osoby u kresu życia. Jej celem jest poprawa jakości życia chorego poprzez uśmierzanie bólu, a także łagodzenie cierpień psychicznych, duchowych oraz pomoc socjalną.

"Wyjrzeć przez okno" to zbiór tekstów drukowanych w ciągu 6-letniej współpracy Anny Kulki-Doleckiej z kwartalnikiem Fundacji Hospicyjnej „Hospicjum to też Życie”. Ich autorka, z zawodu psycholog, prywatnie jest mamą dwóch synów, w tym Pawła będącego pod opieką Hospicjum Domowego dla Dzieci im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, prowadzonego przez Fundację Hospicyjną.

Jak co roku zachęcamy wszystkich do spełnienia świątecznych życzeń dzieci chorych, ich rodzeństwa, podopiecznych Funduszu Dzieci Osieroconych "Tumbo Pomaga" z Pomorza. Zajrzyjcie do naszego listu do św. Mikołaja. Może spełnicie któreś z nich? Nie zwlekajcie! Na przesyłki czekamy do 30 listopada. Pełna lista marzeń tutaj.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!