W piątek 22 stycznia, odbyło się pierwsze z serii bezpłatnych szkoleń online dla opiekunów rodzinnych. Zapisać może się na nie każdy, kto czuje potrzebę zdobycia wiedzy w tym obszarze. Oto najbliższe szkolenia i linki do zapisów - będziemy bardzo wdzięczni za ich udostępnianie wśród Państwa znajomych, by dotarły do jak najszerszego grona opiekunów rodzinnych. Projekt szkoleń realizowany jest wspólnie z Fundacją Agory.

29 stycznia, godz. 13:00-14:30: Jak lepiej komunikować się z chorym bliskim? - warsztat z psycholożką Hospicjum Dutkiewicza, Anną Marlęgą-Woźniak

Choroba bliskiej osoby wiele zmienia w relacjach rodzinnych. W jaki sposób ułożyć sobie komunikację z chorym bliskim, gdy jesteś opiekunem? W jaki sposób ułożyć komunikację w rodzinie? Jak rozpoznać i poradzić sobie z syndromem wypalenia opiekuna? Zapraszamy na bezpłatne szkolenie z doświadczoną psycholożką Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku, Anną Marlęgą-Woźniak. Będzie także możliwość zadawania pytań podczas szkolenia prowadzącej. Szkolenie będzie prowadzone na żywo.

Link do rejestracji: https://fundacjahospicyjna.clickmeeting.com/szkolenia-dla-opiekunow-rodzinnych-spotkanie-z-psychologiem-/register

19 lutego, godz. 13:00-14:30: Wszystko, co musisz wiedzieć o wsparciu socjalnym - szkolenie z Ewą Starkel, pracownikiem socjalnym Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku.

Jeśli chcesz dowiedzieć się, o jakie świadczenia możesz wystąpić jako opiekun, jakie ulgi ci przysługują, o jaką pomoc możesz się zwrócić do ośrodków pomocy społecznej, skorzystaj ze szkolenia z naszą ekspertką, Ewą Starkel, pracownikiem socjalnym Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku. Będzie możliwość zadawania pytań prowadzącej podczas szkolenia. Pytania można nadsyłać także wcześniej, na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Szkolenie będzie prowadzone na żywo.

Link do rejestracji: https://fundacjahospicyjna.clickmeeting.com/172787418/register

WAŻNE: po zapisaniu się, upewnijcie się, że dotarł do Was mail z potwierdzeniem i nie utknął w spamie. To bardzo ważne, ponieważ należy go otworzyć i kliknąć w link potwierdzający "DOŁĄCZ". Dzięki temu otrzymacie także przypomnienie o szkoleniu :)

12 lutego, godz. 13:00-16:00: Ćwiczenie rehabilitacyjne w domu z doświadczoną rehabilitantką Hospicjum Dutkiewicza, Magdą Podobas.

Ćwiczenia rehabilitacyjne w domu

12 lutego zapraszamy na szkolenie z doświadczoną rehabilitantką Hospicjum Dutkiewicza, Magdaleną Podobas, która podczas trzygodzinnego szkolenia pokaże proste ćwiczenia, które opiekun może wykonywać z chorym bliskim w domu. Będzie także możliwość zadawania pytań podczas szkolenia prowadzącej. Szkolenie będzie prowadzone na żywo.

Link do rejestracji: wkrótce podamy

Przekaż 1% podatku

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej