"Przez Góry do Marzeń" to charytatywna akcja, w której dwóch biegaczy przez 12 dni z rzędu będzie pokonywało trasę równą długości maratonu górskiego. Miejscem akcji jest „Główny Szlak Beskidzki”, liczący blisko 500 kilometrów.

Celem nadrzędnym biegu jest uzbieranie środków finansowych na realizację marzeń czterech nieuleczalnie chorych dzieci, podopiecznych Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza SAC i Pomorskiego Hospicjum dla Dzieci.

Od wielu tygodni biegacze Bartłomiej Pietruszka i Jakub Gołko szykują się do wielkiego wysiłku. W ramach przygotowań do maratonów korzystają z ćwiczeń, które integrują ciało oraz umysł. Nasza wolontariuszka, Basia Montwiłł zdradziła chłopakom tajniki ChiRunning, czyli techniki łączenia biegania z zasadami Tai Chi. Dzięki tym ćwiczeniom biegacze będą mogli łatwiej oddychać, ruszać się lepiej, biegać dalej i czerpać więcej radości z wysiłku.

Trzymamy za Bartka i Kubę kciuki, aby udało im się przebiec 12 maratonów górskich w 12 dni. Akcja "Przez Góry do Marzeń" to nie tylko wyprawa pełna przygód i wyzwań, ale także działanie, które realnie zmieni świat hospicyjnych dzieci. Razem możemy sprawić, że ich marzenia staną się rzeczywistością! Jak Wy możecie pomóc? To proste! Wystarczy podzielić się tą informacją, aby dotarła do jak największej liczby osób. Razem spełnijmy  marzenia naszych małych podopiecznych.

Zapraszamy do wsparcia akcji:

www.przezgorydomarzen.eu

www.facebook.com/przezgorydomarzen