Martyna Wojciechowska, Krystyna Przybylska (mama Ani Przybylskiej), Katarzyna Bujakiewicz, Aleksandra Kwaśniewska, Marta Manowska, Katarzyna Bujakiewicz, Katarzyna Bonda, Joanna Horodyńska, Michał Starost, Maciej Florek, Krzysztof Skiba – to tylko kilkanaście z wielu gwiazd, które postanowiły wesprzeć nasze hospicjum w ramach wielkiej akcji charytatywnej na Allegro. W te wakacje działamy pod hasłem „Moda z sercem – Pomagam Hospicjum Dutkiewicza”. Włączyć może się każdy!

Jedno miejsce: Allegro Charytatywni. Jeden cel: 100 tys. zł dla Hospicjum Dutkiewicza. Kilkadziesiąt gwiazd filmu, telewizji, muzyki, literatury i mody, które postanowiły pomóc w zebraniu tej kwoty, przekazując coś ze swojej szafy, półki lub kolekcji. Na aukcję na Allegro Charytatywni trafią więc ubrania, dodatki i akcesoria, unikatowe książki z autografami, notesy, gadżety i elementy wyposażenia wnętrz. Każdy z przekazanych darów ma ogromną wartość, bo został podarowany przez ludzi z serca i w odruchu niesienia pomocy.

Wiele z nich ma wymiar osobisty. Przykładem jest sukienka przekazana przez Krystynę Przybylską. Ania Przybylska kupiła ją specjalnie na premierę filmu „Bilet na Księżyc”. Niestety z powodu choroby nie mogła już w niej uczestniczyć. Pani Krystyna zdecydowała się przekazać tę cenną pamiątkę, by wesprzeć Hospicjum Dutkiewicza, które opiekowało się Anią w trakcie jej choroby.

LINK DO LICYTACJI - http://bit.ly/modazsercem

6 ważnych aukcji „Moda z sercem – Pomagam Hospicjum”

1/ Sukienka Ani Przybylskiej projektu Rolanda Moureta przekazana przez jej mamę, Krystynę Przybylską

2/ Biżuteria Kruk z kolekcji Martyny Wojciechowskiej i zdjęcia autorstwa Łukasza Wajszczyka z dedykacją Martyny.

3/ Sukienka projektu Natalii Jaroszewskiej przekazana przez Aleksandrę Kwaśniewską.

4/ Sukienka zaprojektowana przez Kasię Radecką z Malinne przekazana przez Katarzynę Bujakiewicz – to jedyny egzemplarz sukienki w niebieskim kolorze.

5/ Sukienka zaprojektowana przez Michała Starosta, jednego z czołowych polskich projektantów mody.

6/ Bluza Macieja „Gleby” Florka, która została zaprojektowana specjalnie dla niego do programu You Can Dance.

Harmonogram akcji

Od 15 lipca na Allegro znajdziecie rzeczy przekazane m.in. przez: Martynę Wojciechowską, Katarzynę Bujakiewicz, Kasię Tusk, Magdę Benedę, Remigiusza Mroza, Marcina Popielarza, Krzysztofa Skibę, zespół Kombi.

Od 22 lipca na Allegro znajdziecie rzeczy przekazane m.in. przez: Gabi Drzewiecką, Ałbenę Grabowską, Martę Manowską, Katarzynę Bosacką, Martę Dyks, Vincenta S. Severskiego.

Od 29 lipca na Allegro znajdziecie rzeczy przekazane m.in. przez: Katarzynę Bondę, Katarzynę Zielińską, Marzenę Rogalską, Joannę Horodyńską, Macieja „Glebę” Florka, Tomasza Ciachorowskiego, Wojciecha Adamczyka.

Od 5 sierpnia na Allegro znajdziecie rzeczy przekazane m.in. przez: Krystynę Przybylską, która przekazała sukienkę Ani Przybylskiej, Martynę Wojciechowską, Aleksandrę Kwaśniewską, Olgę Wittman.

O kolejnych gwiazdach i licytacjach będziemy informować na bieżąco.

Dlaczego to ważne, by się włączyć?

Jest wiele powodów, by nas wspierać. Opiekujemy się ciężko chorymi dziećmi i osobami dorosłymi oraz ich bliskimi. W ciągu roku to ponad 1000 osób w dwóch hospicjach domowych (dla dzieci i dorosłych) oraz w domu hospicyjnym przy ul. Kopernika 6 w Gdańsku. Troszczymy się także o rodzeństwo dzieci chorych oraz o dzieci osierocone, zapewniając im pomoc w ramach programu Fundusz Dzieci Osieroconych Tumbo Pomaga. Wspieramy opiekunów rodzinnych osób nieuleczalnie chorych i u kresu życia, budujemy dla nich Centrum Opieki Wytchnieniowej. Opieka hospicyjna to również wsparcie rodzin pacjentów w trakcie trwania choroby, a także wsparcie dzieci i dorosłych w żałobie. To wielu ludzi, którzy liczą na pomoc i opiekę w najtrudniejszych dla siebie chwilach.

Opieka w hospicjum jest bezpłatna. Ma za zadanie zapewnić możliwie najlepszą jakość życia choremu – w wymiarze fizycznym, emocjonalnym, duchowym i socjalnym. Lekarze, pielęgniarki, opiekunki, rehabilitanci, psycholodzy, dietetycy, duchowni, wspierani przez wolontariuszy odpowiadają na potrzeby podopiecznych. Na takim całościowym podejściu opiera się idea opieki hospicyjnej, którą każdego dnia realizuje Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, największe i najstarsze hospicjum na Pomorzu.

Jak nam pomóc w osiągnięciu celu?

Możesz włączyć się w akcję na kilka sposobów.

Po pierwsze, licytuj! Dzięki udziałowi w aukcjach można zdobyć unikatowe rzeczy – sukienki znanych projektantów, kurtki z ekskluzywnych i limitowanych serii, jedyne egzemplarze bluz i koszulek, które projektanci przygotowali specjalnie dla gwiazdy, książki z dedykacjami i autografami, wyjątkową biżuterię m.in. z bursztynu.

UWAGA: aby wziąć udział w licytacji na Allegro.pl nie jest konieczne posiadanie konta w serwisie. To ważne dla wszystkich, którzy wcześniej nie korzystali z serwisu.

Co tydzień na tej podstronie pojawi się kolejnych kilkanaście aukcji: http://bit.ly/modazsercem

Po drugie, otwórz swoją szafę! Samodzielnie możesz wystawić swój płaszcz, sukienkę, buty. Każde wylicytowane 100 zł przybliża nas do założonych 100 tys. zł! Wystarczy, że oznaczysz aukcję jako charytatywną i wybierzesz nasz cel: Wsparcie Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku

Można także kliknąć w poniższy link, by w ten sposób wystawić swój przedmiot na rzecz Hospicjum Dutkiewicza: https://bit.ly/wystawprzedmiotdlahospicjum

Po trzecie, opowiedz o naszej akcji znajomym! Możesz pomóc nam w nagłośnieniu akcji, pisząc o niej w swoich mediach społecznościowych, udostępniając nam miejsce na swojej stronie w formie tekstu lub banera.

Bez względu na to, który ze sposobów wybierzesz, pamiętaj, że każdy z nich pomaga!

Licytacje dla Hospicjum

„Moda z sercem” to już trzecia odsłona akcji na Allegro. Pierwsza rozpoczęła się w wakacje 2020 r. - wówczas wsparli nas mistrzowie sportu, a na aukcje trafiły treningi ze znanymi sportowcami, m.in. Anną Rogowską, sportowe trofea i gadżety. Jesienią z kolei graliśmy na Allegro wspólnie z gamerami
i streamerami. Wówczas do wylicytowania były m.in. unikatowe gadżety związane z grą Wiedźmin, kurtka
z gry Cyberpunk oraz wspólne streamy z e-sportowcami. Najnowsza, modowa odsłona akcji rozpocznie się 15 lipca i potrwa miesiąc, do 15 sierpnia.

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE