Sobotnie popołudnie i wieczór zapowiada się znakomicie dla każdego kto lubi znakomitą zabawę. Zarówno miłośnicy rekreacji, jak i wyjątkowego brzmienia znajdą coś dla siebie w Parku Oruńskim. Przedstawiamy listę artystów i propagatorów sportu, których będzie można spotkać podczas Dnia z Hospicjum Dutkiewicza.

Joanna Kondrat - jest wrażliwą społecznie piosenkarką, posiadającą w swym dorobku dwie płyty wydane nakładem Universal Music i Polskiego Radia. Nagrodzona Grand Prix na Festiwalu w Opolu, uhonorowana również w 2014 roku nagrodą specjalną Anioła Roku pod Patronatem Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego. Organizatorka Niebieskich Koncertów mających na celu walkę z przemocą.

Krzysztof Antkowiak - to wokalista, producent muzyczny i aktor wyróżniony na Festiwalu w Opolu za wykonanie utworu Zakazany Owoc, napisanego przez Jacka Cygana do muzyki Krzesimira Dębskiego. W latach 90-tych współtworzył materiały muzyczne z Edytą Górniak i Grzegorzem Ciechowskim. Wystąpił również w krajowych eliminacjach konkursu Eurowizja, natomiast w 2017 roku uczestniczył w telewizyjnym programie Twoja Twarz Brzmi Znajomo, gdzie zajął 2 miejsce.

Hanya, czyli Hanna Głowienke - laureatka licznych konkursów wokalnych, oprócz pasji do śpiewu i tworzenia tekstów jej żywiołem jest teatr.

Karolina Bartoszewska – to pasjonatka gry na Rav Vast Drum - instrumencie z gatunku idiofonów, o pięknym, głębokim i długim brzmieniu. Gdy nie występuje na scenie odpowiada jako PR-owiec i marketingowiec za liczne marki na Pomorzu.

Beata Bartelik - wokalistka znana przede wszystkim z piosenki Sen na pogodne dni, z którą zadebiutowała na festiwalu w Opolu w1987 roku i która do dziś cieszy się dużą popularnością. W 2019 wyszła jej solowa autorska płyta Sny na pogodne dni, a obecnie pracuje nad projektem Pójdźmy w tango, w którym, obok autorskich, przedstawia kilkanaście tang z różnych stron świata.

Adam Trzebiatowski - ukończył 5 klasę Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I i II st. im. F. Nowowiejskiego w Gdańsku w klasie skrzypiec p. mgr Marty Stachowiak. Mimo młodego wieku jest laureatem wielu nagród ogólnopolskich i międzynarodowych.

Dominika Radzicka - ukończyła 5 klasę Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I i II st. im. F. Nowowiejskiego w Gdańsku w klasie wiolonczeli p. mgr A. Wesołowskiej - Śmieszek. Wyróżniona na Forum Młodych Wiolonczelistów w Gdańsku.

dr Ewa Sarwińska - pianistka, akompaniator i pedagog Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I i II st. im. F. Nowowiejskiego w Gdańsku oraz Akademii Muzycznej w Gdańsku.

Anna Cegłowska Z-DANCE STUDIO - jedna z pierwszych w Polsce i pierwsza na Pomorzu instruktorka Zumba® Fitness i jej gorącą propagatorka. Prowadzi regularne zajęcia w Trójmieście, oraz jest prezenterem na maratonach i imprezach w całej Polsce. Jej obecność na zajęciach to gwarancja hektolitrów potu, ale i świetnej zabawy, oryginalnych choreografii i energetycznej muzyki.

SPORTPLAY - to firma prowadząca treningi outdoorowe dla dzieci i młodzieży. Założona przez Jacka Czeczota i Adama Zagórskiego, którzy organizują zajęcia pokazujące w jaki sposób aktywność fizyczna ułatwia życie. Zajęcia dla dzieci prowadzić będą twórcy programu Ninja Kids ze SPORTPLAY.

Moda z sercem – gwiazdy wspierają Hospicjum Dutkiewicza!

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Pomorskie S.O.S