Certyfikat, który uzyskała Fundacja Hospicyjna potwierdza wdrożenie udostępnienia i wymiany elektronicznej dokumentacji medycznej. Wprowadzenie KS-EDM Suite to wyraz wysokiej innowacyjności i dbałości o bezpieczeństwo danych medycznych pacjentów.

Przyznanie takiego certyfikatu to powód do satysfakcji, ponieważ stanowi potwierdzenie spełniania wymagań technicznych stawianych świadczeniodawcom przez Ministerstwo Zdrowia w ramach zasad najlepszych praktyk udostępniania i wymiany Elektronicznej Dokumentacji Medycznej.

Fundacji Hospicyjnej prowadzi Hospicjum im. ks. Eugeniusza Dutkiewicza SAC w Gdańsku. W jego ramach działa hospicjum domowe dla dzieci i dorosłych oraz oddział stacjonarny przy ulicy Mikołaja Kopernika 6. Fundacja prowadzi również gdańską filię Akademii Walki z Rakiem, a także Fundusz na rzecz Dzieci Osieroconych Tumbo Pomaga. Ponadto zajmuje się działalnością wydawniczą promującą opiekę paliatywną.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!