Przełom października i listopada jest szczególnym czasem - zadumy i wspomnień o bliskich, którzy odeszli. To dni, kiedy odwiedzamy cmentarze, by zapalić znicze na ich grobach, dając w ten sposób wyraz naszej pamięci. W tym roku jednak będzie inaczej, trudniej dla nas wszystkich.

Dla Fundacji Hospicyjnej, prowadzącej Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, to również czas tradycyjnej zbiórki.

Zawsze mogliśmy liczyć na szczodrość darczyńców, zatrzymujących się przy kwestujących na cmentarzach wolontariuszach. W ten sposób wszyscy razem – wolontariusze, darczyńcy, pracownicy – rozpalaliśmy Światło dla Hospicjum. To jedna z najważniejszych akcji w ciągu roku, pozwalających zebrać środki na pokrycie części kosztów opieki, na którą finansowanie z NFZ jest niewystarczające.

LINK DO ZBIÓRKI NA FACEBOOKU - KLIKNIJ

Inne formy wsparcia - prosimy o rozwinięcie artykułu.

Niestety w tym roku ze względu na zagrożenie covid-19 tradycyjna kwesta się nie odbędzie. Kolejna od początku pandemii. Ich brak ogranicza nasz budżet, nie chcemy, by ograniczał nasze działania. Dlatego bardzo prosimy o wsparcie poprzez udział w zbiórce wirtualnej na naszym FB:

LINK DO ZBIÓRKI NA FACEBOOKU - KLIKNIJ

Można nas również wesprzeć poprzez:
 - wpłaty na stronie https://pomagamhospicjum.pl/
 - Dotpay - https://www.hospicjum.info/ (okienko do wpłaty znajduje się w połowie strony głównej
- wpłatę na konto Fundacji Hospicyjnej: 72 1540 1098 2001 5562 4727 0001 z dopiskiem “światło dla hospicjum”

Tylko dzięki ludziom o wielkich sercach Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza będzie mogło nieść skuteczną pomoc nieuleczalnie chorym dzieciom i dorosłym u kresu życia w rzeczywistości naznaczonej koronawirusem. Wciąż przyjmujemy nowych podopiecznych i trwamy przy ich łóżkach.

Bardzo dziękujemy za nawet najdrobniejszą wpłatę, każda złotówka ma duże znaczenie.

Wyrazem naszej wdzięczności i chęci bycia razem w tych szczególnych dniach,  będzie msza św. w intencji bliskich zmarłych naszych Darczyńców i Wolontariuszy.

Zostanie ona odprawiona 8 listopada o godz. 15.00 i będzie transmitowana na żywo na profilu facebook Hospicjum Dutkiewicza facebook.com/HospicjumDutkiewicz.

Zachęcamy do przesyłania imion bliskich zmarłych na dedykowany mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Zamów kartkę!