Drodzy Chorzy, Współpracownicy, Wolontariusze i Przyjaciele!

Zapraszamy serdecznie do udziału w spotkaniu z okazji XXIX Światowego Dnia Chorego, obchodzonego 11 lutego.

To jedna z najważniejszych dat w naszym hospicyjnym kalendarzu. Jesteśmy dla Chorych i dbamy o to, by byli otoczeni czułą opieką i troską. Ostatnich 12 miesięcy pokazało szczególne znaczenie tej misji zarówno wobec podopiecznych, jak i ich bliskich oraz opiekunów. W tym roku z powodu pandemii spotkanie odbędzie się online - przygotowaliśmy transmisję na żywo, którą będzie można zobaczyć na profilu Hospicjum Dutkiewicza na Facebooku: https://www.facebook.com/HospicjumDutkiewicza

Obchody Światowego Dnia Chorego rozpoczniemy w czwartek o godzinie 15:00 transmisją mszy świętej z kaplicy Domu Hospicyjnego im. Ks. E. Dutkiewcza SAC w Gdańsku. Uroczystą oprawę muzyczną przygotowała Ewa Mróz. Bezpośrednio po zakończeniu mszy świętej zapraszamy na transmisję koncertu w wykonaniu utalentowanych młodych muzyków: Natalii Trzebiatowskiej (pianino), Dominiki Radzickiej (wiolonczela) i Adama Trzebiatowskiego (skrzypce). Będziemy wdzięczni i szczęśliwi, jeśli tego dnia będą Państwo z nami.

Anna Janowicz, prezes Fundacji Hospicyjnej i ks. Waldemar Seremak SAC, kapelan Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza SAC.

„Wejść w przestrzeń człowieka cierpiącego. Prawda wymaga miłości, miłość wymaga wspólnej drogi.” ks. Eugeniusz Dutkiewicz SAC, Drogowskazy

Przekaż 1% podatku

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej