Już po raz czwarty wolontariusze z  Makroregionu Północnego, Fundacja Santander oraz Fundacja Hospicyjna organizują Bieg Charytatywny Północny Pomaga – bieg wirtualny.

Naszym marzeniem jest by zebrać 100 tysięcy złotych na rzecz Domowego Hospicjum dla Dzieci im. ks. Eugeniusza Dutkiewicza SAC w Gdańsku, które zostaną przeznaczone na dofinansowanie opieki, w domowym hospicjum dla dzieci. Wspomniana wyżej  kwota, to trzymiesięczne dofinansowanie takich wydatków jak: paliwo, konserwacja samochodów, sprzętu medycznego oraz praca personelu lekarskiego, pielęgniarskiego, fizjoterapeutycznego i psychologicznego, czyli to co w domowej opiece hospicyjnej najważniejsze.

W ubiegłym roku,  w wirtualnej edycji III Biegu Charytatywnego Północny Pomaga wzięło udział 1855 osób i uzbieraliśmy razem blisko 65 tysięcy złotych. Liczymy, że w tym roku ten wynik powtórzymy, a nawet przekroczymy i uda nam się uzbierać potrzebną kwotę.

więcej informacji o biegu: https://fundacja.santander.pl/2021/09/01/iv-bieg-charytatywny-polnocny-pomaga-bieg-wirtualny/

REJESTRACJA ZAWODNIKÓW:

Moda z sercem – gwiazdy wspierają Hospicjum Dutkiewicza!

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Pomorskie S.O.S