A my już powoli zanurzamy się w świątecznym klimacie. Tradycyjnie dzięki uprzejmości Nadbałtyckiego Centrum Kultury i wielkiej  otwartości Duszpasterstwa Środowisk Twórczych Archidiecezji Gdańskiej zawitaliśmy do kościoła św. Jana, który  został przez nas przystrojony pięknymi choinkami w ramach charytatywnej akcji „Choinki dla Hospicjum Dutkiewicza”. Nasza świąteczna akcja ma na celu pozyskanie tak bardzo potrzebnych w obecnej trudnej sytuacji środków finansowych, które  zostaną przeznaczone na opiekę nad  dziećmi chorymi i osieroconymi będącymi podopiecznymi fundacji oraz naszego Fundusz Dzieci Osieroconych „Tumbo Pomaga”.

Pracy mieliśmy sporo, każdy z nas dał siebie kawałek serca i bardzo się staraliśmy.

Wśród choinek można zobaczyć oryginalne i niecodzienne poduszkowo- słonikowe drzewko które nawiązuje do słonika Tumbo, a  także m.in. piękną kolorową choinkę na  której zawisły bombki i  ozdoby wykonane przez naszych podopiecznych i ich rodziny, wolontariuszy i wielu naszych przyjaciół.

Wszystkich Państwa którzy bezpośrednio uczestniczą we mszy świętej zachęcamy do powieszenia bombki w zamian za datek do skarbony. Jest także możliwość przekazania datku do naszej wirtualnej skarbonki na pomagamhospicjum.pl.  Za każdą nawet małą kwotę bardzo gorąco dziękujemy.

Serdecznie dziękujemy Państwu Swobodzińskim z Białachowa za przekazanie okazałych i  pięknych choinek   https://www.facebook.com/Plantacja-Choinek-%C5%9Awierk-Pospolity-Srebrny-Serbski-Tamara-Swobodzi%C5%84ska-1401505490133004/.

Dziękujemy Dariuszowi Gołąbko właścicielowi firmy DGL za transport drzewek.

Dziękujemy firmie Ankara za wydrukowanie plansz.

W ozdabianiu choinek dzielnie pomagały nam wolontariuszki z firmy JohnnyBros jak to dobrze że były razem z nami bo pracy było dużo, a efekt sami oceńcie – mamy nadzieję że choinki podobają się wam tak jak nam.