Biegasz? Pomagasz! Już 20 września możesz pobiec w jednym z najbardziej prestiżowych biegów w Polsce - 58. Biegu Westerplatte! Wylicytuj 1 z zaledwie 75 dostępnych pakietów startowych! Cały dochód z licytacji zostanie przekazany na Stacjonarne i Domowe Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. Ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku.
Cena wywoławcza 1 pakietu to 79 zł.
Bieg organizuje Gdański Ośrodek Sportu dla oddania hołdu Obrońcom Wybrzeża z Września 1939 roku.

Start będzie miał charakter symboliczny. Zawodnicy przebiegną dystans ok. 10 km bez rywalizacji sportowej, ale w czasie nieprzekraczającym jednej godziny.
Zabezpieczona i eskortowana przez Policję grupa wyruszy na trasę o godzinie 11.00 z Westerplatte, by finiszować na mecie usytuowanej na Targu   Węglowym, zapisując tym samym swój udział w historii imprezy oraz promując tegoroczne hasło Biegu: „NIGDY WIĘCEJ WOJNY”.

W skład pakietu startowego wchodzi oficjalna koszulka techniczna 58. Biegu Westerplatte firmy Adrunaline, a także prezent od marki AA, numer startowy oraz pamiątkowy „komin”.

UWAGA: Po zakończeniu licytacji, jej zwycięzca ma 24 godziny na dokonanie wpłaty wylicytowanej kwoty. Po zaksięgowaniu wpłaty, otrzyma unikalny link rejestracyjny, na podstawie którego zapisuje się do udziału w Imprezie. Uczestnik ma 12 godzin od momentu otrzymania linku na wypełnienie formularza rejestracyjnego. Nie wypełnienie go w podanym terminie nie gwarantuje poprawnego rozmiaru koszulki, która jest częścią pakietu startowego.

WAŻNE: Pakietów nie wysyłamy wcześniej pocztą. Będą do odebrania przed biegiem, 20 września w godzinach 09:00-09:45 w Gdańsku przy ul. Targ Węglowy, gdzie zlokalizowane będzie Biuro Zawodów i meta biegu.
W razie dodatkowych pytań, prosimy o kontakt z organizatorem pod mailem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Pomorskie S.O.S