W sobotę 10 lutego, w wigilię obchodów Światowego Dnia Chorego, nasze Hospicjum  zamieniło się w małą przychodnię. Już kolejny raz członkom rodzin naszych pacjentów umożliwiliśmy wykonanie profilaktycznych badań i uzyskanie konsultacji u lekarzy specjalistów. Opiekunowie rodzinni, którzy na co dzień zajmują się swoimi bliskimi, myślenie o własnym zdrowiu odkładają na drugi plan. Tego dnia wreszcie mogli skupić się na sobie.

W godzinach od 9.00 do 13.00 można było wykonać badanie usg, echo serca oraz skorzystać z porad: kardiologa, radiologa, onkologa, chirurga onkologa, ortopedy dziecięcego, endokrynologa, urologa, a także uzyskać wskazówki od dietetyczki.  Dodatkowo każda z przybyłych osób mogła zmierzyć poziom cukru oraz ciśnienie tętnicze. Wszystkie porady, badania i konsultacje były wykonywane bezpłatnie.

Dziękujemy wszystkim osobom zaangażowanym w to przedsięwzięcie!

Dziękujemy lekarzom i pielęgniarkom z 7. Szpitala Marynarki Wojennej w Gdańsku, którzy pomogli w wyposażeniu gabinetów, a tego dnia pracowali wolontaryjnie.

Dziękujemy Firmie SpotMed  Sp. z o.o. za użyczenie sprzętu niezbędnego do badań.

Dziękujemy za otwartość, życzliwość i niegasnącą chęć niesienia pomocy.

Moda z sercem – gwiazdy wspierają Hospicjum Dutkiewicza!

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Uśmiech Dziecka na Dzień Dziecka