Ani nie za siedmioma lasami, ani nawet za jedną rzeką, tylko tutaj, w Gdańsku, niedaleko, jest takie miejsce, gdzie wszyscy wspólnie  działamy, by chorym dorosłym u kresu życia oraz przewlekle chorym dzieciom stwarzać najlepsze warunki z możliwych, ich opiekunom rodzinnym skutecznie pomagać, osieroconych prawdziwie pocieszać, a zmagającym się z chorobą nowotworową mądrze wspierać.

1 grudnia tradycyjnie zaprosiliśmy naszych przyjaciół do wspólnego malowania bombek. W przedświątecznym spotkaniu udział wzięli między innymi: Danuta Wałęsa, Henryka Krzywonos-Strycharska, Katarzyna Figura, ambasador Fundacji Maciej „Gleba” Florek, aktorzy Teatru Wybrzeże, aktorzy Teatru Muzycznego w Gdyni, dziennikarze, przedstawiciele świata sportu: Piotr Myszka, piłkarze Lechii Gdańsk, siatkarze Trefl Gdańsk.

Wspólnie z Fundacją Agora  zorganizowaliśmy w siedzibie Fundacji Hospicyjnej w dniach 13 i 14 kwietnia oraz 11 i 12 maja 2018 szkolenie dla koordynatorów wolontariatu opiekuńczego na temat tworzenia i koordynacji wolontariatu w środowisku lokalnym. Wykłady, warsztaty, praktyczne porady oraz wymiana doświadczeń miały dać podstawy swoistego vademecum pracy koordynatorów i pomóc otworzyć im drogę do skutecznego inicjowania i rozwijania wolontariatu w ich otoczeniu.

WESPRZYJ BUDOWĘ CENTRUM OPIEKI WYTCHNIENIOWEJ

Numer konta: