Fundacja Hospicyjna po raz kolejny zorganizowała niezwykły Dzień Kobiet. 5 marca 2017 r. w Hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto spotkały się: mamy dzieci będących pod opieką Hospicjum Domowego i Funduszu Dzieci Osieroconych oraz podopieczne Akademii Walki z Rakiem.  Przez te kilka godzin mogły chociaż na chwilę pomyśleć o sobie i spotkać się w gronie silnych, wzajemnie się wspierających kobiet. A atrakcji jak zwykle było sporo.

Jednym z najbardziej emocjonujących punktów programu były metamorfozy, które przeprowadziły Panie z perfumerii Douglas: Magdalena Usarkiewicz, Marzena Mager, Paulina Jankowska i Monika Goś. Przepiękne fryzury wykonała Pani Aleksandra Czerwińska. Kolejnym stylizacyjnym punktem programu był pokaz mody pracowni PUDU Pani Joanny Weyny.

Nie zabrakło także doznań kulinarnych i smakowych, dzięki prezentacji przeprowadzonej przez mistrza kuchni Hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto, Pana Łukasza Miecznikowskiego. Maria Fall-Ławryniuk poczęstowała Gości świeżymi sokami i opowiedziała o ich właściwościach zdrowotnych. Za pyszne wypieki dziękujemy Cukierni W-Z, a także Piekarni - Cukierni Andrzej Szydłowski.

Ku sporemu zainteresowaniu zgromadzonych, swoje wyroby zaprezentowała firma projektująca biżuterię Pierre Lang. Jak zwykle mogłyśmy liczyć na motywacyjny wykład o sile kobiecości od Marzeny Grochowskiej, a także na kilka słów o wsparciu i solidarności między kobietami od pisarki, Magdaleny Witkiewicz.

Ten dzień zakończył się męskim akcentem - dla Pań zaśpiewał finalista programu The Voice of Poland, Przemek Radziszewski, a przepiękne kwiaty podarował Pan Arkadiusz Biliński. Organizacja wydarzenia była możliwa dzięki gościnności Hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto i serdecznemu przyjęciu Pani  dyrektor Sylwii Gadomskiej. Całe to „zamieszanie” przygotowała Beata Łopatniuk, nadzwyczajna kobieta od zadań niemożliwych! Wszystkim zaangażowanym dziękujemy pięknie!

Foto: Artur Łopatniuk, Jolanta Marchewicz, Mirosława Kozakiewicz.

Tworzymy Centrum Opieki Wytchnieniowej

Pomorskie S.O.S