Marzec 2022

Drodzy Państwo,

wygląda na to, że 5 fala pandemii wyhamowuje. Dlatego z przyjemnością zawiadamiam, że wracamy do aktywności fizycznych oraz konsultacji fizjoterapeutycznych i dietetycznych. Nieodmiennie zapraszam do aktywnego korzystania z naszej oferty wsparcia i rozwoju, który ma służyć odzyskiwaniu i utrwalaniu zdrowia.

Marcowy plan zajęć wygląda następująco:

Zajęcia on-line:

7 marca godzina 18:00 do 19:00 zapraszamy na Muzykoterapię, którą poprowadzi Małgorzata Aroma Podjacka

14 marca godzina 17:00 do 19:15 zapraszamy na Arteterapię, którą poprowadzi Joanna Wcześny. Temat zajęć: "Pod osłoną nieba..."

21 marca godzina 17:00 do 18:30 zapraszamy na warsztat „Mniej Stresu – Więcej Zdrowia”, który poprowadzi Danuta Stopieńska

Spotkania odbywają się na platformie ClickMeeting, która nie wymaga instalowania żadnego programu. Trzeba jedynie dysponować sprawnym komputerem (z kamerką i mikrofonem) i stabilnym dostępem do internetu. Każdy uczestnik otrzyma przed zajęciami na swój adres mailowy link do spotkania. Wystarczy w niego kliknąć przed spotkaniem, a następnie cieszyć się kontaktem i wspólnym spędzeniem czasu.

Zachęcając Państwa do udziału w zajęciach on-line pragnę nakreślić czym jest narzędzie zwane: ARTETERAPIĄ, czyli terapią przez sztukę

ARTETERAPIA to wydobywanie sił i energii tkwiących w człowieku, które pomagają w samorozwoju. Poszukiwanie  motywacji do procesu twórczego  w którym dochodzą do głosu siły oczyszczenia i uwolnienia od napięć, poprawia się dobrostan.

ARTETERAPIA to świadome działanie twórcze, będące szansą na uplastycznienie zachowań, zmianę sztywnych przekonań w kierunku większej otwartości na odmienne sposoby widzenia świata i  tolerancji. To wzbogacanie możliwości doświadczania życia, rozwiązywanie konfliktów emocjonalnych i rozładowywanie napięcia, a także umiejętność kierowania własną twórczą energią.

Aktywność fizyczna:

Gimnastyka dla zdrowia z Marią Fall-Ławryniuk – sala gimnastyczna przy Szkolnym Schronisku Młodzieżowym, Al. Grunwaldzka 244,

1, 4, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29, 31 marca 2022 godzina 11:00

zgłoszenia sms na komórkę Marii (501772594)

Aqua aerobic – basen na Chełmie, ul. Chałubińskiego 13 – prowadzenie Maria Fall-Ławryniuk

5, 12, 19, 26 marca (soboty godzina 15:00 i 15:40)

Obowiązuje limit miejsc. Proszę o potwierdzenia korzystania z zajęć przez osoby, które zgłosiły swój akces w minionych  miesiącach. Zapraszamy też nowe osoby. Mamy jeszcze kilka miejsc na każdą godzinę.

Konsultacje indywidualne:

Konsultacje fizjoterapeutyczne w zakresie drenażu limfatycznego (środa lub sobota, po wcześniejszym umówieniu się na konkretną godzinę). Obowiązują zapisy SMS – Anna Styp-Rekowska, tel. 607 760 697

Konsultacje fizjoterapeutyczne (masaż miejscowy)

Obowiązują zapisy SMS – Małgorzata Sztencel, tel. 507 935 621

Konsultacje dietetyczne

Obowiązują zapisy – Maria Fall-Ławryniuk, tel. 501 772 594

Konsultacje psychologiczne, które mogą odbywać się zarówno w kontakcie osobistym, jak też za pośrednictwem telefonu, aplikacji whatsapp, Skype.

Obowiązują zapisy: Mirosława Jędrzejewska-Nielubszyc, tel. 784 410 821, Anna Marlęga-Woźniak, tel. 668 450 753

Wszystkie nasze aktywności możemy realizować bezpłatnie dzięki finansowaniu ze środków Miasta Gdańska, Urzędu Marszałkowskiego i PFRON oraz Darczyńcom prywatnym. Dziękujemy!

UWAGA!

Przypominamy, że w związku z zagrożeniem epidemicznym wciąż obowiązują nas środki ostrożności (DDM): dystans, dezynfekcja, maseczki. Zwracajmy uwagę na swoje samopoczucie i kiedy jest ono niepewne (objawy infekcji, kaszel, katar, łamanie w kościach, podwyższona temperatura itp.) zostańmy w domu przez wzgląd na bezpieczeństwo swoje i innych.

Nasze aktywności w Akademii Walki z Rakiem możemy realizować bezpłatnie dzięki finansowaniu ze środków Miasta Gdańska, Urzędu Marszałkowskiego i PFRON oraz wsparciu naszych darczyńców.

DONATE

amount:

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE

Hospice Foundation

Bank account
EUR: PL18154010982001556247270003
USD: PL88154010982001556247270004
PLN: PL72154010982001556247270001

Bic code: EBOSPLPW
Swift code: EBOSPLPW0XX

In Solidarity

Wszelkie pytania i e-maile prosimy kierować na adres: