Jeśli chcesz wywołać uśmiech na twarzy osieroconego dziecka, zrealizuj jego marzenie! Wybierz prezent z listy, przygotuj paczkę i prześlij ją na adres Fundacji.

Dzieci osierocone, chore i ich rodzeństwo, marzą tak samo, jak inne dzieci. Liczą na prezenty z okazji Dnia Dziecka, chociaż często ich sytuacja materialna jest trudna, a domowy budżet pozwala jedynie na zapewnienie podstawowych potrzeb.

Dzieciom, których najbliżsi odeszli po ciężkiej chorobie pod opieką hospicjów, pomaga nasz słonik Tumbo, maskotka – symbol Funduszu Dzieci Osieroconych „Tumbo Pomaga”. Pomarańczowy słoń organizuje pomoc w formie wyprawek szkolnych, prezentów z okazji Świąt, wyjazdów wakacyjnych, czy dodatkowych zajęć edukacyjnych, spełnia ich życzenia na Dzień Dziecka.

Aktualna lista marzeń

Każdego roku z pomocą darczyńców przygotowujemy kilkaset prezentów z okazji Dnia Dziecka dla podopiecznych hospicjów z całej Polski. Na tegorocznej liście  jest ponad 450 prezentów. Są to bardzo konkretne marzenia, jednocześnie takie, które na pewno wywołają na twarzach dzieci uśmiech. Często są to karty podarunkowe do sklepów odzieżowych i sportowych znanych marek. Nastolatki, które raz  w roku mogą kupić sobie dokładnie to, o czym marzą, bluzę, buty, czy kosmetyki, są bardzo szczęśliwe.

Każdy może wybrać i przygotować prezent, wysłać go wraz z kartką życzeń, na adres Fundacji ul. Chodowieckiego 10, 80-208 Gdańsk. Prosimy, by prezenty dostarczane do Fundacji wkładać do toreb na prezenty, nie powinny być pakowane w papier. Darczyńcy mogą także wspomóc akcję poprzez wpłaty darowizn na nr konta: Bank BOŚ SA O/ Gdańsk 23 1540 1098 2001 5562 4727 0010, z dopiskiem np. „Uśmiech Dziecka – dla Eryka, 16”. Wszystkich, którzy chcą wziąć udział w akcji zapraszamy do   kontaktu z koordynatorką akcji Justyną Ziętek (662 692 831 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Zapraszamy!