Tegoroczny bal, pod hasłem Share together, który patronatem honorowym objęli między innymi Tunç Üğdül, Ambasador Republiki Turcji w Polsce, oraz Serdar Davran, Honorowy Konsul Generalny Republiki Turcji w Gdańsku, tym razem odbył się w  AmberExpo przy ul. Żaglowej 11 w Gdańsku.

Bal poprowadzili Dorota Sobieniecka-Kańska i Maciej Orłoś, ze wsparciem Marka Kańskiego i Macieja Kosycarza podczas licytacji, do tańca zagrał zespół Rama 111, zaśpiewała Agnieszka Babicz. O menu zadbała restauracja Amber Side. Orientalną ozdobą wieczoru był pokaz i nauka tureckich tańców ludowych przygotowany przez zespół ze szkoły Tureckie Klimaty z Krakowa.

Tradycyjnie wiele emocji wywołały charytatywne aukcje, w których licytowane były przedmioty podarowane przez naszych wspaniałych darczyńców, a w nich między innymi: piękne porcelanowe tureckie filiżanki z tygielkiem, koncert Artura Andrusa i spotkanie z Artystą, grafika Waldemara Marszałka, ręcznie tkany turecki kilim, koszulka Ronalda, zestaw zdjęć Zbigniewa i Macieja Kosycarzy.

Bal organizowany był z myślą o osobach, których życie zmierza do kresu, oraz ich opiekunach rodzinnych. Bardzo dziękujemy wszystkim gościom, partnerom i sponsorom, dzięki których zaangażowaniu udało się zebrać ponad 205 000 zł

Całkowity dochód z balu i aukcji zostanie przeznaczony na finansowanie opieki nad pacjentami Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. Dutkiewicza SAC w Gdańsku, a także wsparcie budowy Centrum Opieki Wytchnieniowej.

Patronat Honorowy: Tunç Üğdül, Ambasador Republiki Turcji w Polsce, Serdar Davran, Honorowy Konsul Generalny Republiki Turcji w Gdańsku, Magdalena Pramfelt, Prezydent Stowarzyszenia Konsulów Honorowych w Polsce, Wojewoda Pomorski Dariusz Drelich, Marszalek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk, Prezydent Miasta Gdańska, Kanclerz Loży Gdańskiej BCC, Maciej Dobrzyniecki, Prezes Zarządu Gdańskiego Klubu Biznesu, Marek Głuchowski i Prezydent Pracodawców Pomorza, Zbigniew Canowiecki, Potiad, Instytut Yunus Emre

Patronat medialny: TVP Gdańsk, Dziennik Bałtycki, Radio Gdańsk, Trójmiasto.pl, Prestiż, Expres Biznesu, Zatoka Piękna

Partnerzy i sponsorzy: Amber Side, Abakus, Alanya, Beko, Coral Travel, Danmar, Döner-Pol, Eurodent, Mercedes-Benz Witman, Nazar, Olivia Business Center, Via Medica, World City Alaçati Hotel oraz indywidualni sponsorzy, którzy pragnęli pozostać anonimowi.

Fotorelacja

Znajdź Swój Powód