Uczestniczki gdańskiej filii Akademii Walki z Rakiem 20 września  wypłynęły w dwudniowy  rejs żaglowcem „Generał Zaruski”. Panie najpierw popłynęły do Jastarni, gdzie wzięły udział w przygotowanych dla nich warsztatach, a kolejnego dnia żeglowały po Zatoce Gdańskiej.

Misją Akademii Walki z Rakiem jest wspieranie osób z doświadczeniem nowotworu w powrocie do normalnego życia. Rejs był dla nich okazją do sprawdzenia się w niecodziennych warunkach i budowania wiary w siebie i swoje możliwości po przebytej chorobie lub w trakcie jej leczenia.

Ta wspaniała wyprawa nie byłaby możliwa, gdyby nie wsparcie wielu osób indywidualnych i firm. Dziękujemy serdecznie sponsorom: Pomorska Specjalna Strefa Ekonomiczna Bliżej źródeł Oceanic LPP Damen Shipyards Gdynia, PB Górski CRIST S.A. a także darczyńcom indywidualnym.

Akademia Walki z Rakiem wspiera pacjentów i ich rodziny poprzez pracę z psychoonkologiem, dietetykiem, fizjoterapeutą i innymi specjalistami. Efektem tych działań jest wzmacnianie podopiecznych w procesie zdrowienia i aktywizowanie ich w powrocie do normalnego życia. Wszystkich zainteresowanych ofertą gdańskiej Akademii Walki z Rakiem zapraszamy do kontaktu: 606 104 748 Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zapraszamy!