W wielu krajach piłka nożna to jedna z najpopularniejszych dyscyplin sportowych, charakteryzująca się niezwykle rozbudowanymi rozgrywkami. Mecze odbywają się w dwóch systemach: ligowym i pucharowym, ale ten, który rozegrany został 21 maja br. na gdańskim stadionie przy ul. Traugutta, nie mieścił się w żadnym z nich. Tego dnia na płytę boiska wyszły zespoły firmowane nazwiskami dwóch piłkarskich trenerskich gwiazd: Bogusława „Bobo” Kaczmarka i Leo Beenhakkera. Wydarzenie, będące zarazem benefisem trenera Kaczmarka, miało charakter charytatywny. Całkowity dochód ze sprzedaży biletów przeznaczony został na wsparcie podopiecznych Fundacji Hospicyjnej - Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku i Fundacji Pomorze Dzieciom.

Na murawie można było zobaczyć: Jarosława Talika, Sebastiana Przyrowskiego, Ivica Kriżanac, Marcina Pietrowskiego, Lecha Kulwickiego, Marcina Kaczmarka, Macieja Kalkowskiego, Rafała Kaczmarczyka, Adama Zejera, Sławomira Wojciechowskiego, Sylwestra Czereszewskiego, Jerzego Kruszczyńskiego, Macieja Bykowskiego, Grzegorza Pawłuszek, Mirosława Girucia, Tomasza Untona, Sebastiana Milę, Wojciecha Kowalewskiego, Pawła Golańskiego, Mariusza Jopa, Michała Żewłakowskiego, Grzegorza Bronowickiego, Radosława Sobolewskiego, Dariusza Gęsiora, Radosława Michalskiego, Marka Saganowskiego, Jerzego Dudka, Andrzeja Niedzielana, Cezarego Kucharskiego, Arkadiusza Radomskiego, Tomasza Rząsa, Janusza Kolasę i Dariusza Michalczewskiego.

Lepsi okazali się gospodarze, którzy wygrali 4:1.

Spotkanie komentował Marcin Gałek i Dariusz Szpakowski, na trybunach zaś kibicowało wielu znakomitych gości, m.in. selekcjoner kadry narodowej Adam Nawałka i dyrektor reprezentacji Polski ds. organizacyjnych Tomasz Iwan.

Wieczorem, podczas oficjalnej gali w Dworze Oliwskim, zaproszeni goście mieli okazję włączyć się do sztafety dobroczynności i wylicytować specjalnie zgromadzone przedmioty, w tym piłkę z autografami zawodników Reprezentacji Polski, koszulkę z autografami piłkarzy Lechii, narty Kamila Stocha, tym samym przekazując na rzecz podopiecznych Fundacji Hospicyjnej - Hospicjum Dutkiewicza w Gdańsku i Fundacji Pomorze Dzieciom kwotę 43 900 zł. Na dobry początek firma Max Bӧgle Janusz Komasa i Grzegorz Kopeć przekazała obu fundacjom czek w wysokości 20 000 zł.

Dziękujemy serdecznie Bogusławowi Kaczmarkowi za to, że swoje świętowanie zechciał połączyć z pomocą naszemu Hospicjum i tak serdecznie o nim mówił; Pomorskiemu Związkowi Piłki Nożnej, MOSiR Gdańsk i Lechii Gdańsk za organizację i zaproszenie do uczestniczenia w tym pięknym wydarzeniu oraz wszystkim sponsorom i partnerom, bez których organizacja tego wydarzenia byłaby niemożliwa.

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE