1 grudnia tradycyjnie zaprosiliśmy naszych przyjaciół do wspólnego malowania bombek. W przedświątecznym spotkaniu udział wzięli między innymi: Danuta Wałęsa, Henryka Krzywonos-Strycharska, Katarzyna Figura, ambasador Fundacji Maciej „Gleba” Florek, aktorzy Teatru Wybrzeże, aktorzy Teatru Muzycznego w Gdyni, dziennikarze, przedstawiciele świata sportu: Piotr Myszka, piłkarze Lechii Gdańsk, siatkarze Trefl Gdańsk.

Jak zwykle nasi goście mogli skorzystać z wielu przygotowanych atrakcji. Każdy chętny mógł zrobić sobie zdjęcie ze świętym Mikołajem, wziąć udział w warsztatach dekorowania ozdób świątecznych. Do wspólnego dekorowania pierników zaprosiła piekarnia Kidzińscy. Koncert kolęd wykonała Beata Bartelik (śpiew) i Marzena Sikała (skrzypce). Duży aplauz wywołał występ zespołu dziecięcego Don Don, a także uczniów  Ogólnokształcącej Szkoły Muzycznej I i II stopnia im. Feliksa Nowowiejskiego w Gdańsku. Na bębnach zagrał zespół Taraban z Rodriguezem na czele. Pokaz pojek zaprezentowała Dorota Machut. Piękne ozdoby florystyczne przygotowała kwiaciarnia Pan Flower. O atrakcje dla dzieci zadbała agencja Pam Event.

Pod opieką artystyczną Barbary Wypustek i Grupy Arteterapia powstały kolorowe, malowane bombki, z których część trafiła na charytatywną licytację, która trwa od 3 do 7 grudnia, na antenie Radia Gdańsk. Aktualne wyniki i szczegółowe informacje tutaj. Całkowity dochód z akcji zostanie przeznaczony na potrzeby Domowego Hospicjum dla Dzieci im. ks. E. Dutkiewicza SAC, pod którego opieką jest 39 dzieci ciężko i nieuleczalnie chorych, wymagających całodobowej opieki.

Pozostałe bombki trafią na choinkę Fundacji Hospicyjnej, którą będzie można obejrzeć w ramach wystawy, od 6 grudnia w Galerii Przymorze. Do 6 stycznia prezentowane będą tam wyjątkowe świąteczne drzewka, nawiązujące do działalności partnerów i sponsorów Fundacji Hospicyjnej.

Dziękujemy wszystkim uczestnikom i współorganizatorom wydarzenia, dzięki którym udało się stworzyć ciepłą, świąteczną atmosferę. Z Wami pomaganie jest jeszcze piękniejsze!

OFERTY PRACY

CHARYTATYWNE KARTKI ŚWIĄTECZNE