Jeśli marzycie, żeby zorganizować ciężki sportowy wycisk piątce trenerów i przy okazji zrobić coś dobrego dla naszych podopiecznych, to jest akcja dla Was.

Każda wpłata na  nasze konto: 22 1540 1098 2001 5562 3339 0007  zwiększa ilość ćwiczeń, które trenerzy z Active Life będą musieli wykonać podczas finału akcji 20 maja na Stadionie Energa Gdańsk. Pieniądze zbieramy od 30 kwietnia do 13 maja. Cała kwota zostanie przeznaczona na zakup sprzętu medycznego umożliwiającego codzienne funkcjonowanie naszych podopiecznych z Domowego Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza.

Wszystkich chętnych do oglądania tych sportowych zmagań zapraszamy 20 maja w godzinach od 10.00 do 17.00 na Stadion Energa Gdańsk. Przewidujemy tzw. „happy hour”, czyli możliwość wyręczenia trenerów, a tym samym ułatwienie im realizacji wyzwania. Wstęp na wydarzenie jest otwarty.

Środki, które uda się zebrać dzięki tej akcji, przeznaczymy na zakup ssaków stacjonarnych i przenośnych, a jeśli pozwoli na to zebrana kwota, również koncentratory tlenu, z których okresowo korzysta nawet połowa naszych małych podopiecznych. Dzieci, które są pod naszą opieką wymagają pomocy specjalistycznej aparatury każdego dnia. Ich życie jest zależne od dostępu do aparatów umożliwiających odżywianie i oddychanie. Od swoich rodziców, rehabilitantów i lekarzy, słyszą często:  nie  poddawaj się, dasz radę, jeszcze trochę. Swoim uporem i motywacją biją na głowę nawet najwytrwalszych trenerów.

IV Konferencja

Wiatr w żagle