Mirek, podopieczny Fundacji Hospicyjnej i Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza, uległ dwa lata temu wypadkowi samochodowemu. Cierpi na niedowład wszystkich kończyn, który całkowicie uzależnia go od pomocy samotnie się nim opiekującej mamy. Aby umożliwić mu pobyt w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej w Krakowie, który jest szansą na poprawę jego stanu, w kwietniu ogłosiliśmy zbiórkę na ten cel. O historii Mirka poinformowało Radio Gdańsk i TVP3 Gdańsk. Środki zbieraliśmy także przy okazji akcji w Centrum Handlowym Manhattan: „Mamo, tato jestem!”. Te starania wspaniale dopełnił niezwykły gest solidarności, którego dokonali przyjaciele, rodzina i znajomi Mirka z Przodkowa.

Podczas corocznego pikniku rodzinnego zbierano środki na rehabilitację Mirka. Kreatywność i zaangażowanie mieszkańców przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Dzięki loteriom, licytacjom i kweście udało się zebrać 23 000 zł!

Jesteśmy szalenie wdzięczni. Wiemy, że Mirek i jego rodzina również. Jesteście wspaniali. Teraz trzymamy kciuki za efekty rehabilitacji. Mirek, myślami jesteśmy z Tobą!

Zapraszamy na Głosy dla Hospicjów

Kampania