Koncert charytatywny „Głosy dla Hospicjów” odbędzie się w Polskiej Filharmonii Bałtyckiej
14 października 2017 roku  o godz. 18.00,  w Światowym Dniu Hospicjów i Opieki Paliatywnej.

Gwiazdami wieczoru będą Magda Umer, Piotr Machalica i Grzegorz Małecki w  programie „Piosenki Starszych Panów”. Koncert otworzy XIV kampanię społeczną Hospicjum to też Życie. Po raz kolejny będziemy w niej mówić o problemach i potrzebach opiekunów rodzinnych, czyli osób, które opiekują się w domach bliskimi: w podeszłym wieku, chorymi, także dziećmi.

Program Piosenki z Kabaretu Starszych Panów to fragmenty z niezapomnianego przedstawienia „Zimy Żal” r. 1989, które miało swoja premierę podczas Przeglądu Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu. Wziął w nim udział sam Mistrz Jeremi Przybora, a towarzyszyli mu m. in. Adrianna Biedrzyńska, Ewa Dałkowska, Maria Pakulnis, Magda Umer, Janusz Józefowicz, Piotr Machalica, Zbigniew Zamachowski.

Zespół w składzie: Wojciech Borkowski – piano, Adam Cegielski – bas, Czesław Mały Bartkowski – perkusja.

Całkowity dochód z koncertu wesprze Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC, najstarsze i największe hospicjum w Trójmieście.

Organizatorem koncertu jest Fundacja  Hospicyjna www.fundacjahospicyjna.pl

Bilety do nabycia:

- Ticketpro

- Bilety24

- kasy Polskiej Filharmonii Bałtyckiej

Patronat honorowy:

Wojewoda Pomorski Dariusz Drelich, Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk, Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz, Business Centre Club Loża Gdańska, Gdański Klub Biznesu, Pracodawcy Pomorza

Sponsorzy:

Gdańska Infrastruktura Wodociągowo-Kanalizacyjna, Mercedes Benz Witman, Grafito, Mercure Hotels Gdańsk Stare Miasto, Empik

Partnerzy:

Lotto, Polska Filharmonia Bałtycka