8 kwietnia spotkaliśmy się w Galerii Bałtyckiej było radośnie i kolorowo.

Zaproszenie do wsparcia naszej akcji charytatywnej pn.: Wielkanocne Jaja przyjęli m.in. aktorzy Dorota Kolak, Marzena Nieczuja-Urbańska, Michał Juszczakiewicz, tancerz Maciej „Gleba” Florek, gdańska artystka Magdalena Beneda i fotograf  Maciej Kosycarz. Jak zwykle mogliśmy  liczyć na udział sportowców byli z nami: mistrz olimpijski Adam Korol, piłkarze Lechii Gdańsk Joao Nunes, Simeon Slaczew i młodzi koszykarze Trefl Sopot.

Pisanki stworzone z jaj strusich (prosto z Farmy w Kniewie) tworzyli także trójmiejscy dziennikarze, a wśród nich Magda Szpiner i Włodek Raszkiewicz z Radia Gdańsk, którzy poprowadzili naszą akcję.

Nie zabrakło ciekawych występów muzycznych, mieliśmy niecodzienną okazję usłyszeć sygnały myśliwskie w wykonaniu  przedstawicieli Zespołu Trębaczy Myśliwskich Jantar, a także wsłuchać się w piosenki zaśpiewane przez Zespół Genius LOci.

Specjalnie aby wesprzeć akcję Robert Wyskiel wyrzeźbił w drewnie wielkanocne jajo które malowali nasi goście.

Warsztaty ozdabiania pisanek poprowadziły Magdalena Gliniecka i Alicja Kocińska z firmy KAI  oraz malarka Barbara Wypustek.

Cieszymy się bardzo, że tłumnie odwiedziły nas dzieci, dla najmłodszych artystów przygotowaliśmy warsztaty malowania pisanek i robienia wielkanocnych palemek.

Akcji towarzyszyła kwesta na rzecz podopiecznych Hospicjum dla Dzieci i Dorosłych im. ks. E. Dutkiewicza SAC. Dzięki akcjom charytatywnym Fundacja Hospicyjna zbiera brakujące środki na opiekę nad 1000 pacjentów rocznie.

Serdecznie dziękujemy wszystkim za  obecność i wsparcie!

Przekaż 1% podatku

Przekaż 1%