Jest czas pracy i czas świętowania. 5 grudnia obchodziliśmy w Fundacji  Światowy Dzień Wolontariusza. Bardzo uroczyście, bo to święto osób szczególnie dla nas ważnych.

Podobnie jak w ciągu kilku ostatnich lat, spotkaliśmy się na miejskim lodowisku - bez zbędnej pompy i i mów-wydmuszek. W imieniu zarządu wolontariuszom za ich trud i przyjaźń podziękowała Bogna Kozłowska, wiceprezes Fundacji Hospicyjnej. Specjalna kapituła w składzie: ks. Jędrzej Orłowski, kapelan Hospicjum ks. Dutkiewicza, Anna Włodkowska, koordynator wolontariatu akcyjnego oraz Barbara Szynaka, koordynator wolontariatu opiekuńczego przyznała nagrody najlepszym z najlepszych wolontariuszy mijającego roku.

W kategorii Wolontariat Opiekuńczy tytuł Wolontariusza Roku otrzymała Pani Barbara Jarczyńska.

W kategorii Wolontariat Akcyjny tytuł Wolontariusza Roku otrzymała Kinga Labuda. Specjalna kapituła wyróżniła ponadto pracę: Marioli Budzich, Czesława Wrotkowskiego, Iwony Winkelmann, Jolanty Gizy, Doroty Czerwińskiej, Katarzyny Markiewicz,  Marty Trzebiatowskiej i Magdaleny Glinieckiej.

W kategorii Koordynatorzy Szkolnych Kół Wolontariatu zaszczytny tytuł Wolontariusza Roku przypadł Pani Małgorzacie Żabik.

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy!

Przekaż 1% podatku

Przekaż 1%