alt

Wydarzenia towarzyszące finałowi Pól Nadziei na Pomorzu 2013 r., który w tym roku przypada w niedzielę 21 kwietnia, będą miały przede wszystkim charakter sportowo-kulturalny. Kiedy jednak wszędzie rano trwać będą ostatnie przygotowania do pikników, festynów, parad i koncertów, pracownicy 7. Szpitala Marynarki Wojennej z Przychodnią SP ZOZ im. kontradmirała prof. Wiesława Łasińskiego przy ul. Polanki 117 otworzą dla chętnych 13 poradni. Oprócz tych działających na stałe w placówce, organizatorzy zapraszają również do Poradni Przeciwbólowej i Opieki Paliatywnej, którą poprowadzi lekarz z Hospicjum im. ks. E. Dutkiewicza SAC w Gdańsku. Gospodarze obiektu zapewniają, że każdy gabinet będzie odpowiednio oznakowany i pacjenci już przy wejściu otrzymają wyczerpującą informację dotyczącą usytuowania poszczególnych gabinetów.

Konsultacje udzielane będą w zamian za datek na rzecz pacjentów hospicjów. Odpowiednio oznakowane puszki znajdą się w każdym gabinecie, a ponadto na terenie szpitala obecni będą kwestujący wolontariusze z żonkilami, które swój słoneczny kolor użyczyły nazwie akcji. "Żółta Niedziela" w szpitalu przy Polankach trwać będzie od 9.00 do 13.00. Warto zaznaczyć, że 7. Szpital Marynarki Wojennej z Przychodnią jako jedyny włącza się w podobne akcje. Wcześniej już dwukrotnie przystąpił do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy, jednak tym razem jego pracownicy postanowili wolontaryjnie wesprzeć lokalne środowisko.

Lekarze biorący udział w akcji:

Radosław Brunowicz – urolog Małgorzata Dudak – psycholog Krzysztof Dziewiatowski – neurolog Tomasz Grudniewski – ortopeda Andrzej Gryncewicz – opieka paliatywna, poradnia przeciwbólowa Piotr Gutkneht – internista (9.00–11.00) Wojciech Kania – kardiolog Robert Kozłowski – chirurg Arkadiusz Kwieciński – laryngolog Konstanty Smuła – ginekolog Roman Theus – radiolog Bartosz Trzeciak – internista (11.00–13.00) Janusz Wojtacki – onkolog Anna Wrońska – psychiatra

Koordynatorem akcji z ramienia szpitala jest Edyta Brzywca-Kozłowska.

alt

OFERTY PRACY